Besök Skördefesten med buss

Besök Skördefesten med buss

SKÖRDEFESTBUSSEN

  • Bussrundtur till öppna gårdar.
  • Kaffe & Bulle
Kontakta oss för mer info

Åkrarna frodas, djuren går på bete och det drar ihop sig till 20-årsjubileum för Skördefesten på Åland – den åländska matkulturens motor och bultande hjärta.

Resedatum: Lördag 23 september kl. 15.00–21.30.
Pris: 15 €/person. Barn under 6 år gratis.
Start kl. 15.00 vid bussplan i Mariehamn. Ingen förhandsanmälan behövs. Kontant betalning direkt till chauffören på bussen.

Vi börjar med att besöka Marskogens Lamm och Karl Ers gården som ligger bredvid varandra i Svartsmara. Här stannar vi 2 timmar. På Marskogens lamm hittar du bland annat olika typer av korvar. Kallrökt och varmrökt stek av får, lamm och gris, grillkorv, lammsnäckor och andra charkprodukter. Lammullsgarn och fårskinn, smycken med handgjorda pärlor och tennsmide finns i gårdsbutiken. På gården finns även försäljare med grönsaker, kryddor, ost, bröd, inläggningar och hantverk. Här kan du också köpa årets NYHET! Sarlings kaffe som är rostat på Åland.

I den genuina, barnvänliga miljön på Karl Ers-gården finns får, höns, myskankor, grisar och hästar. Här säljs närproducerade grönsaker och rotfrukter, stenugnsgräddat hemvete, havtornsprodukter, bakverk, hantverk, blommor och mycket annat. Ponnyridning och lekområde med en hoppborg.

Kl. 17.30 åker vi vidare till Cederbergs i Ovanåker. Här stannar vi 45 minuter. På Cederbergs finns ett unikt museum med gamla bruksföremål som visar bruket av bomärken på Åland. Här kan barnen hoppa i halm, hälsa på djuren och få information om hur en väderkvarn fungerar. Utställning av gamla och nya traktorer. Försäljning av grönsaker, frukt, potatis, bakverk, inläggningar, kött, fårskinn, rökt fisk, timrade stockbord. De visar också upp sitt nya mobila äppelmusteri.

Kl. 18.45 åker vi vidare till Haga Kungsgård. Här stannar vi 2 timmar. Haga Kungsgård är en av Ålands större mjölkgårdar med 310 mjölkande kossor. Här bedriver bonden Kristoffer Lundberg modern mjölkproduktion i en genuin miljö där gammalt möter nytt. Ålandsmejeriet och Ålandsbagarn gästar också gården och har försäljning, smakprover och aktiviteter. Passa på att köpa hem åländsk ost, stenugnsbakat bröd, yoghurt, glass och nygräddade munkar!

Vi bjuder på kaffe och bulle vid Haga Kungsgård och dessutom lottar vi ut 10 st skördefestpass bland alla som reser i bussen! Du har då chansen att vinna fina priser samt får olika förmånskuponger du kan nyttja under hösten.

Kl. 21.00 avfärd från Haga Kungsgård till bussplan.

Fri resa med Eckerö Linjen i ditt skördefestpass

I ditt skördefestpass hittar du en kupong med fri resa för bil och alla personer i bilen med Eckerö Linjen, kupongen gäller för perioden 25/9 2017-7/1 2018 och bokas online med bokningskod SKORD. Ta med kupongen till hamnen då du reser.

ECKERÖ LINJEN är stolt huvudsponsor av Skördefesten på Åland.

I priset ingår:

Bussrundtur till Marskogens lamm, Karl-Ers gården, Cederbergs och Haga Kungsgård.