Williams Buss och miljön

Williams Buss och miljön

Vi värnar om miljön och följer självfallet de miljölagar och förordningar som finns. Vi strävar kontinuerligt efter att bli bättre så att belastningen på miljön blir så liten som möjligt.

När vi väljer nya bussar är motorns miljöklass en viktig del i avgörande av busstyp och det är också viktigt att så mycket som möjligt av busskarossen kan återvinnas. I bussvardagen sorteras allt avfall som flaskor, papper och burkar. Vi väljer även miljömärkta förbrukningsmaterial.

Sedan Williams Buss blev miljöcertifierad 2004 som Finlands första bussbolag har bolaget fortsatt att jobba mycket kring miljöfrågor. Williams Buss ingår idag i samma certifieringsregister som övriga inom koncernen Rederi Ab Eckerö, LRQA enligt ISO 14001.

I bussparken finns fem bussar med Euro 6 klassificering.

Samtliga bussar tankas med förnybar diesel (Neste MY Renewable diesel, HVO), vilket ger 90 % lägre utsläpp av växthusgaser. Fördelen jämfört med fossil diesel är många, bl.a. är det ett helt förnybart och hållbart drivmedel med en överlägsen prestanda, ner till -32 grader.

Dieseln är också luktfri och innehåller varken svavel, syre eller aromatiska föreningar.

img williams bussar

Våra bussar

Williams Buss har en stor busspark, vilket ger oss möjlighet att erbjuda en buss för varje tillfälle. Stora som små uppdrag –…

Läs mer
img williams inredning-845x450

Tryggt resande med välutrustade bussar

Modernt inredda bussar för en trygg och säker resa.

Läs mer
img handikappbuss-1280x450

Williams Buss - en glädje för alla!

-Jag älskar komforten och bekvämligheten i att få sitta kvar i min egen rullstol under färden. Det är fantastiskt att på ett så…

Läs mer